top of page
  • Esin Barutcu

Nasıl TripAdvisor Fotografçısı Oldum?



Mimari fotoğrafçılığa olan ilgim nedeniyle Oteller hep ilgi alanım içindeydi. Bu konuda çalışmalar yaparken Amerikali fotoğrafçı bir arkadaşımın sayesinde kendimi Trip Advisor'ın (www.tripadvisor.com) projesinde buldum. 2013 yıl sonunda arkadaşımın yönlendirmesi ile bana ulaşan Trip Advisor dünyanın en büyük seyahat sitesi. Turizmin bir çok farklı alanında hizmet veren site, bünyesine aldığı Oyster.com ile hizmet ağını genişletmeyi hedeflemişti. Bu kapsamda her ülkede lokal fotoğrafçı arayışına giren firma ile görüşmelere başladım. Türkiye'de ofisleri olmadığı için tüm görüşmeler Skype üzerinden oldu. Deneme çekimleri, eğitimler tamamlandı ki bu süreç iki ay kadar sürdü. Sonuç olarak firmanın Türkiye'deki ilk fotoğrafçısı oldum :)

Pera Palas Jumeriah

Başlangıcından itibaren yeraldığım projede, geçtiğimiz 3 yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında 500 ün üzerinde otelin fotografını çekme imkanım oldu. Trip Advisor gibi dünya devi firmanın standartlarını yerine getirmek için sürekli güncellenen teknik & eğitim destek çalışmalarından faydalanıyorsunuz.

Özellikle mimari ve otel fotoğrafçılığı konusunda bu projenin bana bir çok şey kattığını düşünüyorum.














Bu proje kapsamında bir çok farklı şehri de ziyaret etme şansım oldu. Başta Istanbul olmak üzere, İzmir,Kapadokya, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Antalya bunlardan bazıları...

Yoğun tempoya rağmen, hem edindiğim deneyim hem de tanıma fırsatı bulduğum bir çok dost geriye dönüp baktığımda en büyük kazanımlarım. (bir de selfiler var tabi ki :)

ana sayfaya dönüş simgesi

Aramıza katıldığınız için teşekkür ederiz !

bottom of page