top of page
  • Esin Barutcu

Dünyanın En İyi Oteli !

Aria Hotel Budapest, 2017 yılında TripAdvisor kullanıcıları tarafından Dünya'nın en iyi oteli seçildi (Travelers' Choice 2017, Top Hotel- World). Geçtiğimiz yıl TripAdvisor için fotoğraflama şansı yakaladığım Otel bir çok anlamda bu ünvanı hakediyor.

İlk yurtdışı çekim deneyimim Budapeste ile başlamıştı. Budapeste de ise ilk çektiğim otel Aria Hotel olmuştu. Bu nedenle, Aria Hotel'in benim için ayrı bir yeri var.

Konumu, mimarisi, dekorasyonu ve mükemmel hizmet anlayışı ile beni büyülediğini söylersem yanlış olmaz. Budapeste'nin sembollerinden biri olan St.Stephan Katedraline çok yakın bir noktada bulunan Otel, tarihi bir binanın renovasyonu ile otel haline getirilmiş.

Dört kanattan oluşan Otelin her bir kanadı farklı bir müzik türüne adanmış. Klasik, Opera, Jazz ve Çağdaş Müzik. Odalar da bu konseptte dekore edilmiş. Zoltan Varro'nun master designer olarak yeraldığı projeye dünyaca ünlü karikatür ustası Joseph Blecha çizimleri ile eşlik etmiş. Her bir oda farklı bir müzisyenden/gruptan esinlenerek dekore edilmiş ve onların isimleri verilmiş.

Kendinizi bir anda The Beatles şarkılarından Franz Liszt ezgilerine seyahat ederken buluyorsunuz. Otelin terasında bulunan High Note Bar mükemmel bir manzara sunuyor.

Otele girdiğiniz anda sizi karşılayan piyano tuşları sizi müziğe davet ediyor.

Konsept müzik olunca hem odalarda hem de Otel genelinde eşsiz bir müzik sistemi ve kütüphane sizi bekliyor.


Yolunuz Budapeşte ye düşerse mutlaka Aria'ya uğrayın derim...

ana sayfaya dönüş simgesi

Aramıza katıldığınız için teşekkür ederiz !

bottom of page