top of page
  • Esin Barutcu

Çırağan Palace Kempinski Hotel Fotoğraf Çekimleri

Geçtiğimiz yıl benim ve ekibim için oldukça yoğun bir tempoda geçti. Bir çok gelişmeyi, yeniliği sizlerle paylaşmak için zaman bulamadım. Fakat beni yakından tanıyan, sosyal medya hesaplarımı takip eden dostlarım 2019 un benim fotoğrafçılık kariyerim açısından çok önemli bir yıl olduğunu biliyorlar.



Türkiye'nin ve hatta dünyanın en güzel otellerinden biri olan ve Kempinski markası tarafından yönetilen Çırağan Palace Kempinski İstanbul Hotel fotoğraf çekimleri için bizimle çalışmayı tercih etti. Yönetim kadrosunun da desteği ile marka standartlarını yakalayabilecek kalitede fotoğraflar çektiğimizi Kempinski yönetimine aktarma şansımız oldu. Kempinski tarafından onay alındıktan sonra ise çok kapsamlı bir çekim planı oluşturduk. Toplamda yaklaşık bir aylık sürece yayılan çekimlerde Çırağan Palace Kempinski Oteli'ni hem iç mekan hem dış mekan tüm alanlarını fotoğrafladık.



Çırağan Sarayı'nı da bünyesinde bulunduran Otelin eşsiz atmosferine kendinizi kaptırmamanız imkansız. Tarihi doku ile modern hizmet anlayışının iç içe geçtiği mekanda, bizi en çok etkileyen tarihi Çırağan Sarayı kısmı oldu. Yıllar içinde bir çok badire atlatan Saray, 1910 yılında geçirdiği büyük yangından sonra kaderine terk edilmişti. 1990'lı yıllarda restore edilerek turizm amaçlı kullanıma açıldı. İstanbul Boğaz'ında yeralan Saray'da konaklama fikri, bir çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Biz de bu hayali canlı tutacak fotoğraflar çekmeye özen gösterdik. Özellikle yangından kurtulmayı başaran Türk Hamamı, mermer işciliğinin özgün örneklerine sahip.

Drone fotografı
Çırağan Palace Kempinski Hotel İstanbul

Oldukça yoğun geçen çekim günlerinde en büyük desteği Otel'in personelinden aldık. Misafir yoğun günlerdi, çekim planlarımızı sürekli değiştirmemiz gerekti. Drone ile çekim yaparken İstanbul'un martıları zorluk çıkartsa da istediğimiz görüntüleri yakaladık. Sonuçlar sanıyorum herkesi tatmin etti. Zira tüm fotograflarımız Kempinski tarafından onaylandı ve markanın fotografçı listesine girmeyi başardık. Bu da en büyük ödülümüz oldu :)





ana sayfaya dönüş simgesi

Aramıza katıldığınız için teşekkür ederiz !

bottom of page