Esin Barutcu

Otel Fotoğrafları Neden Önemli?

En son güncellendiği tarih: 11 Eyl 2020

İnternet yaşamımızı büyük ölçüde değiştirdi. İnsanlar bugün hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde aradıkları bilgilere ulaşabiliyorlar. Bu, seyahat ve turizm için de geçerli.

Her şey hayal etmekle başlıyor, hele ki tatile gidiyorsanız. Çoğunlukla gideceğiniz lokasyonu belirliyorsunuz sonra da kalacağınız tesise karar veriyorsunuz. Günümüzde bunların hepsini internette gezinerek yapıyorsunuz. Bu nedenle, otelinizin profesyonel fotoğrafçı tarafından görüntülenmesi, Otelinizi ve içinde sunduğunuz hizmetleri markalaştırmanıza yardımcı olacak en önemli enstrüman.

Araştırmalar gösteriyor ki; konaklama tercihlerinde fotoğraf içeren tesislerin online satış kanallarıda tercih edilme oranı % 83! (tercihen 20'den fazla fotoğrafı olanlar). Çok çarpıcı bir oran!

Görseller materyaller, kişilerin rezervasyon yapmadan önce tesisi deneyimlemesine izin veriyor. Bu nedenle kaliteli fotoğraf çok önemli. Siz istediğiniz kadar açıklamalar yapın, yazılar yazın, eğer bunları destekleyecek görsel materyalleriniz yoksa online dünyada şansınız yok demektir.

Bu arada görsellerinizin inandırıcı ve kaliteli olması da şart. Yine bir araştırmaya göre, görsellerin bir kişinin dikkatini çekmek için 20 saniyesi var (ki bu süre gitgide düşüyor) . Karanlık, cep telefonu ile çekilmiş, bulanık ve çekici olmayan düşük kaliteli görüntüler, bu 20 saniyedeki şansınızı yok etmeniz anlamına da geliyor.

Olumlu bir ilk izlenim, bir profesyonel tarafından çekilmiş bir fotoğrafla o 20 saniyeyi rezervasyona çevirebilirsiniz !

Bir anımı paylaşmak istiyorum; bir Otel yöneticisi özellikle amatör fotograflar tercih ettiklerini söyledi. Açıklaması ise "misafir geldiğinde daha güzel bir ortam buluyor ve Oteliniz fotograflardakinden çok daha güzelmiş diyor ve mutlu oluyor". Otel yöneticisine tek bir soru sordum; Otelinizde konaklayan misafirden haberiniz oluyor ve bu geribildirimi alabiliyorsunuz. Peki o fotograflara bakıp Otelinizi tercih etmeyen misafirlerin kaç kişi olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

Kaliteli hizmet kaliteli bir sunum gerektirir, fotograf ise bunun en önemli aracıdır...

    1